FAQ – Frequently Asked Questions

 • Vilka fysiska mått har iSandBOX?

  För närvarande finns sandlådan i 6 versioner: Standard, Mini, Small (sandlåda med projektor, djupsensor och dator), samt Lite (metallåda med projektor, djupsensor och dator för upphängning). Äntligen har vi bordsmodellen Micro och den handikappvänliga 'Childrens Hope'.

  iSandBOX Standard mått: B*H*D = 170cm * 250cm * 130cm. Vikt: 160kg
  iSandBOX Mini mått: B*H*D = 116cm * 206cm * 94cm Vikt: 130kg
  iSandBOX Small mått: B*H*D = 107cm * 220cm * 78cm. Vikt: 27kg
  iSandBOX Lite mått: B*H*D = 46cm x 36,5cm x 27cm. Vikt: 16kg
  iSandBOX 'Childrens Hope': B*H*D = 160 x 115 x 205cm (till 240cm). Vikt: 200kg

 • Olika PIN-koder

  För lokal WiFi är koden: 12345678. För inställningarna där den ber om en PIN-kod är den: 80000008.

 • Var placerar man bäst en iSandBOX?

  Alla platser där det finns massor av barn är bra: förskolor, fritidsgårdar, skolor och andra utbildningsinrättningar, vatten och avloppsreningsverk, spelhallar och inomhuslekplatser, köpcentrum, museer och utställningar.

  iSandBOX används för närvarande för lärande och underhållning i hela Skandinavien, t.ex. på Kalundborg Gymnasium, Vrigsted Efterskole, Peder Lykke Skolen, SEA LIFE i Helsingfors, Norges Arktiske Universitetet, Observatoriet i Brorfelde, Skolecentret i Hirtshals och många fler.

 • Vilken sand är bäst för iSandBOX?

  Vanlig finkornig och tvättad sandlådesand, som finns att köpa på olika byggvaruhus. Sanden ska vara mjuk och inte så finkornig att den dammar. Ju ljusare sanden är, desto bättre projektion. Om sanden är lite våt är den lättare att forma, men man förlorar en del av detaljnivån ju grövre sanden är. Det kan vara bra att belysa sanden med en UV-lampa en gång i månaden för att rengöra den – eller byt ut sanden efter behov.

 • Vad gör jag om sandlådan inte fungerar?

  Kontakta vår engelsktalande tekniska support, och du får svar inom 24 timmar.

 • Hur monterar jag iSandBOX?

  Detaljerade monteringsanvisningar medföljer sandlådan Alla nödvändiga verktyg och skruvar/muttrar/brickor ingår också. Om något skulle saknas, kontakta Scandidact. Alla sandlådor monteras och testas innan de åter demonteras och packas före leverans.

 • Kan vi använda iPad istället för den medföljande Android-surfplattan?

  Det här alternativet har många efterfrågat och en app för iPad är därför under utveckling.

 • Hur får jag åtkomst till iSandBOX programvara och kan ta den i bruk?

  Om du har köpt iSandBOX Small eller enbart programvaran, uppmanas du kontrollera dator- och systemkraven och säkerställa att ditt system passar dessa. Efter köpet får du en länk för att ladda ner installationsprogrammet, tillsammans med ett ID och lösenord för att aktivera programvarulicensen. Alla sandlådor kalibreras före leverans. I vissa fall kan exempelvis linsen ha förskjutits under transporten och en ny kalibrering krävs – via TeamViewer kan du få hjälp med att installera och kalibrera sandlådan. Det enda som krävs är att sandlådan är ansluten till ett robust nät.

 • Kan man inaktivera knapparna och skärmen?

  Det går dessvärre inte att släcka skärmen – men navigeringsknapparna kan inaktiveras genom att man drar ut kontakten på datorns bakpanel. Om du är osäker på vilken kontakt det är, så kontakta Scandidact

   

  DSC08122 - deaktiver knapper_1

   

 • Vilken garanti ger ni på sandlådan?

  Scandidact ger 12 månaders garanti på tekniska och digitala komponenter. Om något går sönder under denna period ersätts delen kostnadsfritt – inkl. fraktkostnader för den nya delen. Själva sandlådan har 24 månaders garanti. Garantin gäller inte för fysiska skador eller fel som orsakas av fuktskador eller skador vid låg temperatur. Garantibevis med alla detaljer och villkor levereras tillsammans med sandlådan.

 • Kan iSandBOX tillverkas i andra material och i andra storlekar?

  Ja, det går att ordna. Tillverkaren har lång erfarenhet av design och produktion av utrustning. Vi kan därför utveckla iSandBOX för era specifika behov och genom att använda olika material som exempelvis metall, glas, plast, trä, gummi, läder m.m.

 • Vad är leveranstiden för en iSandBOX?

  Produktion och leverans sker efter 5–6 veckor från bekräftad order.

 • Vilka leveransvillkor gäller för iSandBOX?

  iSandBOX levereras vanligtvis med flygtransport till Köpenhamn/Billund flygplats. Därefter transporteras den med ett transportföretag. I priset ingår frakt, tullklarering, moms och avgifter samt leverans från dörr till dörr.

 • Hur mycket sand går det åt för standardversionen?

  Den rekommenderade kvantiteten är 300–350 kg, max 400 kg (0,25–0,3 m3).

 • Vid vilken takhöjd ska iSandBOX Lite installeras?

  Lite-versionen ska installeras vertikalt med kameran placerad nedåt parallellt med golvet och ut mot mitten av sandlådan. Avståndet mellan sandlådans botten och sensorn ska vara 170–180 cm. Den projicerade bilden ändras i enlighet med höjden på iSandBOX.

 • Hur mycket ström förbrukar iSandBOX?

  iSandbox kräver endast ett uttag på 220 V. Standard- och Mini-versionerna har en dator (sensorn och ett eventuellt myntinkast drivs via denna) på 450 W + 270 W projektor + 60 W skärm, totalt: 780 W. Lite-versionens strömförbrukning är 720 W.

 • Hur lång tid tar det att montera och Iordningställa iSandBOX?

  En standardmodell tar 1,5–2 dagar att montera för 1–2 män.

 • Kan jag få hjälp med montering och Iordningställande?

  Vi vet att er tid är dyrbar. En standardmodell tar 1,5–2 dagar att montera för 1–2 män. Även om det inte krävs något annat än lite vanlig händighet och allmän IT-kunskap för att montera iSandBOX, så är det inte alla som kan eller har tid att göra jobbet på egen hand. Därför erbjuder vi hjälp av en tekniker på plats för att montera och Iordningställa er iSandBOX så att den är klar att användas. Denna tjänst kan köpas till när ni beställer – eller efter leverans.